top of page
Küldetéstudat

A lakberendezésről általában az embereknek a műsorokban látott dekoratőri feladatok jutnak első sorban eszükbe, mint például a falszín, tapéták, bútorok és kiegészítők kiválasztása.

Ez természetesen elengedhetetlen a tökéletes lakásbelső megteremtéséhez, de ahhoz, hogy hosszú távon is használható, időtálló és működő otthont kapjunk, létfontosságú a lakásbelső pontos műszaki megtervezése is.

Munkánk felöleli a kreatív térszervezést, berendezési tervet, építési és bontási terveket, gipszkarton és belsőépítészeti elemek megtervezését, beltéri nyílászárók kiválasztását, világítási, dug-aljazási és kapcsolási terveket,  gépészeti kiállások megtervezését, szaniterek és szerelvények ajánlását, az egyedi bútor- és konyhatervezést, és természetesen a finomhangolást, a falszínek, tapéták, textilek, bútorok, lámpatestek kiválasztását, a tervek nyomon követését, végezetül pedig az egyik legszebb részt, a dekorálást.

Munkáink minden esetben egyediek és személyre szabottak, mivel nincs két egyforma megrendelő, minden otthonnak egyedi igényeknek kell megfelelnie. Sablonmegoldások helyett a terveket addig gyúrjuk közösen a megrendelővel, amíg meg nem alkotjuk a személyre szabott, tökéletes otthont.

Villák, lakások és családi házak mellett vállaljuk irodák, éttermek, üzletek és közületek megtervezését is.

 

Lakberendezés - 3D Látványtervezés - Home Staging - Egyedi Bútortervezés - Online Lakberendezés - Konyhtevezés - Fürdőszoba
PÉLI ROLAND

Okleveles lakberendező

Számomra az érzés amikor lehetőségem van foglalkozni bármilyen belsőépítészeti "problémával" mindig izgalommal tölt el, és akárcsak egy számítógépes programban, elkezd a fejemben összeállni a kép, és minél többet gondolkodom az adott feladaton, annál cizelláltabbá válik számomra az elképzelt enteriőr.

 

Annak köszönhetően, hogy 5 éven át kaptam művészeti képzést, azon belül pedig díszítőszobrász szakon tanultam, ez által megfelelő tapasztalatokkal gazdagodtam, számos területen, egészen az anyaghasználattól kezdve, a térbeli arányosságon át, az elméleti képzésig. Részben ennek az oktatásnak köszönhetem, hogy a most alkalmazott módszereim tudatosabbá, letisztultabbá, és egyben sokszínűvé váltak. 

 

Számos lakberendezési magazinban és tv műsorban figyelhető meg, hogy milyen egyszerű terekkel és bútorokkal operálnak a kivitelezők, valamint, milyen könnyűszerrel alakítanak ki otthonos, stílusos és egyben funkcionális teret. Ekkor könnyűszerrel mondja bárki, hogy "ez nekem is menne!". És sokan valóban neki is rugaszkodnak a munkálatoknak, ám az egyre jobban felhalmozódó feladatok közepette elfeledkeznek a részletekről. Én igyekszem ezeket a részleteket szem előtt tartani, és egyikről sem megfeledkezni.

 

Egyik fontos feladatomnak érzem, hogy átemeljek olyan látásmódot az itthoni emberek tudatába, mely kiszélesíti az otthonnal kapcsolatos gondolatokat, hogy az ne csak egy helyiség legyen ahol egymás után tűnnek el a hétköznapok, hanem kialakuljon egy életérzés, amely átjárja a mindennapjainkat.

 

Fontosnak tartom továbbá megkövetelni az elvégzett munka maximális minőségét, valamint a megfelelő kompromisszumkötést. Erre sokszor szükség lehet, hiszen alkalmazkodni kell számos feltételhez.

 

Evelinnel való közös munka mindig feltölt, hiszen mind a ketten hozzuk a magunk elképzeléseit, melyeknek a megfelelő arányú összegyúrása leképez egy tökéletes végeredményt, melyben minden döntéshozatalnak megvan a miértje.

lakberendezés belsőépítészet
Névtelen-1.png

Okleveles lakberendező

Ha néhány évvel ez előtt megkérdezték volna tőlem, hogy most hol leszek éppen, vagy mivel fogok foglalkozni, pontosan ezt a hivatást válaszoltam volna. Ma már el sem tudnám képzelni, hogy mással foglalkozzak, mint a belső terek megalkotásával, vagy éppen újragondolásával. 

 

Az iskolának köszönhetően, ahol egyszerre művészeti és informatikai oktatást is nyújtottak, kellőkképpen megalapozódott bennem egyfajta nyitottság a világ felé, melyet tökéletes párhuzamba tudtam állítani a technológiai ismereteimmel. Emellett elvégeztem a brit National Design Academy által vezetett Diploma in Professional Interior Design képzést, továbbá már mélyen belevetettem magam a belsőépítészet világába és jelenleg is mélyítem ismereteimet.

 

A lakberendezéssel és otthontervezéssel kapcsolatban számos tévhit él az emberek tudatában. Általánosságban mikor valaki felújításra adja a fejét, úgy gondolja, hogy elég egy lakberendezési magazint felcsapnia és lemásolnia az adott stílust. A média és az internetes cikkek azt próbálják belénk sulykolni, hogy pár ötlettel és néhány ezer forinttal olyan eredményt érhetünk el, mintha teljesen új garnitúrát vásároltunk volna. Ez részben igaz is, de ahhoz, hogy elkerüljük a "tákolt" összképet, szükséges néhány szabály betartása, szükség esetén felrúgása.

 

Hasonló fontossággal bír számomra a divatos elemek elhagyása, ezzel előnyben részesítve az időtálló stílusos képet, mely ezáltal hosszútávon is megállja helyét, bár ez sokszor nehéz feladat, hiszen a nagyközönségnek kínált elérhetőbb bútorválaszték olykor hiányosságokkal bír. Abban az esetben, ha az adott térbe bekerül egy megszokottabb elem, igyekszem azt egy egyedi kiegészítővel időt állóbbá varázsolni.

 

Mikor belefogunk egy projectbe, olyankor az adott tér minden egyes használható pontját feltérképezzük, és a lehető legsokoldalúbban állunk a feladat elé. Minden helyiségnek vagy egy hangulata, melyből sugárzik egy stílus, melynek vonalán elindulunk. Ennek köszönhetően minden tér egy külön kihívás amit lelkesedéssel fogadunk.

 

bottom of page